Article_Top_970x250

Migranti ne odlaze s Vučjaka, počeli prihvaćati obroke

izmještanje nije počelo

Migranti ne odlaze s Vučjaka, počeli prihvaćati obroke

pro 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Najavljeno izmještanje migranata iz privremenog kampa na Vučjaku još uvijek nije počelo, a nema ni službenih informacija kada će ovi ljudi biti transportirani u prihvatne centre Ušivak i Salakovac.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (MUP USŽ) potvrđeno je kako do jutros nije stigao zahtjev za podršku ovdašnjih policijskih snaga. - Još uvijek nismo dobili nikakav zahtjev ili naredbu.

Pretpostavljamo da ćemo naići na određeni otpor migranata, koji se ne žele vraćati u Sarajevo ili negdje drugo. Međutim, svima nama u Bosni i Hercegovini je u interesu da riješimo problem Vučjaka i okončamo ovu višemjesečnu sramotu - rekao je ministar unutarnjih poslova USŽ Nermin Kljajić.

Migranti smješteni na Vučjaku, od subote ponovo prihvaćaju ponuđene tople obroke od gradske i županijske organizacije Crvenog križa. - Suprotstavili su se manjoj grupi migranata koja nije bila za prihvaćanje hrane, tako da smo im ponovo osigurali i podijelili tople obroke.

Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao i pomagati pripadnicima MUP-a USŽ, sve dok se ovaj kamp konačno ne zatvori - riječi su Selama Midžića iz Crvenog križa Grada Bihaća. Iako još uvijek nije sve spremno za najavljeno izmještanje migranata s Vučjaka u prihvatne centre van područja USŽ, u Bihaću se ipak očekuje da će se to vrlo brzo dogoditi, prenosi FENA.

Dnevnik.ba