Article_Top_970x250

Milanović: Najavljene poteze bošnjačke politike 2022. smatrat ćemo jednostranom revizijom Daytonskog sporazuma

nakon sastanka s dodikom

Milanović: Najavljene poteze bošnjačke politike 2022. smatrat ćemo jednostranom revizijom Daytonskog sporazuma

ruj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Ured predsjednika RH

Predsjednik RH Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je u Zagreb došao upravo na poziv Milanovića.

Iz Ureda predsjednika objavili su priopćenje o sastanku.

"Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka. 

Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi. 

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos", objavili su.

Dnevnik.ba