Article_Top_970x250

Milanović o čudnoj situaciji s Brkićem: "Čak sam ga upoznao sa svojom majkom"

hrvatski predsjednik

Milanović o čudnoj situaciji s Brkićem: "Čak sam ga upoznao sa svojom majkom"

velj 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: HRT

Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu medijima nakon što je položio cvijeće na Mirogoju.

Osim na skandal s masonima, osvrnuo se i na reakcije na inauguraciju koja je jučer održana na Pantovčaku.

Reakcije u javnosti je, među ostalim, izazvala činjenica da odmah nakon inauguracije nije pružio ruku Milijanu Brkiću kada se rukovao s ostalim potpredsjednicima sabora, što je Brkića ostavilo u čudu, prenosi Index.hr.

Milanović je rekao da to nije baš istina. 

"Priča se da ja kao nisam nekome pružio ruku. Jesam, kasnije otraga... I upoznao ga sa svojom majkom", rekao je Milanović o Brkiću. 

Komentirao je i Plenkovića. Na konstataciju da Plenković nije davao izjave nakon jučerašnje inauguracije te se čini kao da je ljut na njega, odvratio je da su normalno razgovarali.

"Bilo je, normalno, iskri, možda će ih biti i ubuduće, a možda i neće. Vidim da su već počele interpretacije tko je ustao, tko je kome pružio ruku, tu nema jasnog protokola. Kao ja nisam nekome pružio ruku, jesam, otraga kasnije i upoznao ga sa svojom majkom", objasnio je Milanović vjerojatno aludirajući na medijske napise da potpredsjedniku sabora Milijanu Brkiću nije pružio ruku. 

Upitan postoji li ime koje bi želio vidjeti na čelu SOA-e, ponovio je kako je to delikatan sustav.

"Mislim da ga korektno vode, bio sam i ja kao premijer na čelu tog sustava, čak za nijansu s većim ovlastima od predsjednika, sada ću to poštivati jer sada je premijer Plenković. Ravnatelj SOA-e Danijel Markić je profesionalac, radio je s ljudima koji će biti moji suradnici, za sada ne vidim problema u tome", poručio je Milanović. 

Potvrdio je da će se složiti s prijedlogom vlade da kontraadmirala Roberta Hranja imenuje načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga te istaknuo da je na inauguraciji normalno razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem.