Article_Top_970x250

Ministar u Vladi RS-a pozitivan na koronavirus

ukupno 34 zaražena

Ministar u Vladi RS-a pozitivan na koronavirus

ožu 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Po navodima iz Republike Srpske, koja je za sada središte zaraze koronavirusom u BiH, novooboljele su četiri muške osobe srednjih godina te jedan mladić, kao i dvije žene srednjih godina.

Još sedam osoba, među kojima je i ministar za europske integracije Republike Srpske Zlatan Klokić, zaraženo je koronavirusom u posljednja 24 sata na području ovoga entiteta pa se ukupan broj oboljelih u Bosni i Hercegovini popeo na 34.

Kako su u utorak navečer izvijestili na svojoj Facebook stranici iz ministarstva zdravstva RS, nakon laboratorijskih analiza za 76 osoba, potvrđena je zaraza koronavirusom (COVID-19) kod njih sedam pa se ukupan broj zaraženih u ovome entitetu popeo na 27.

Istodobno na području entiteta Federacije BiH je sedam zaraženih, prenosi Hina. Po navodima iz Republike Srpske, koja je za sada središte zaraze koronavirusom u BiH, novooboljele su četiri muške osobe srednjih godina te jedan mladić, kao i dvije žene srednjih godina.

Jedna zaražena osoba je iz Prnjavora, jedna je iz Doboja, a svi ostali su iz Banja Luke. Svi se nalaze, kako se pojašnjava u obavijesti, u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su epidemiologa.

Među zaraženima je i ministar za europske integracije i međunarodnu suradnju RS Klokić, koji je medijima potvrdio da je pozitivan na koronavirus.

"Informiran sam da sam pozitivan na koronavirus. U kući sam u izolaciji i osjećam se dobro, bez ikakvih simptoma, bez groznice i bez kašlja", rekao je za Alternativnu televiziju iz Banja Luke ministar Zlatan Klokić.

Ova tv-kuća navela je da su i ostali članovi vlade poduzeli preventivne mjere. Sve do sada zaražene osobe u RS-u su stabilnog zdravstvenog stanja, s blagim ili bez ikakvih simptoma. U ovome entitetu je 4864 osobe koje su podvrgnute medicinskom nadzoru jer su stigle s područja pogođenih virusom COVID-19.

Dnevnik.ba