Article_Top_970x250

Ministrici Pendeš uručeno zlatno odlikovanje Republike Austrije

Veliko zlatno počasno odlikovanje s lentom

Ministrici Pendeš uručeno zlatno odlikovanje Republike Austrije

pro 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Velika mi je čast primiti ovo austrijsko odlikovanje. Drago mi je da sam pomogla našu suradnju koja rezultira unapređenjem Oružanih snaga BiH, ali i cjelokupnog sigurnosnog ozračja u okruženju - kazala je tim povodom ministrica Pendeš. 

Ministrici obrane Bosne i Hercegovine Marini Pendeš uručeno je Veliko zlatno počasno odlikovanje Republike Austrije s lentom u Austrijskom veleposlanstvu u Sarajevu, priopćeno je iz Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Odlikovanje koje dodjeljuje austrijski savezni predstavnik uručio joj je ministar obrane Republike Austrije Thomas Starlinger koji boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.

Pri dodjeli odlikovanja, istaknuto je da je ministrica Pendeš u okviru svog mandata i osobnim zalaganjem poticala razvoj suradnje Bosne i Hercegovine i Austrije te suradnju njihovih oružanih snaga podigla na višu razinu. Najznačajniji pokazatelj suradnje Oružanih snaga BiH i Austrijske savezne vojske je obrazovanje kadeta Oružanih snaga BiH na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu.

Ministrica Pendeš uvijek je podržavala i sudjelovala u inicijativama Saveznog ministarstva obrane Republike Austrije, provođenih u okvirima regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi. Time je unaprijeđena suradnja oružanih snaga zemalja regije i pomognuto njihovo približavanje europskim strukturama u sektoru obrane.

- Velika mi je čast primiti ovo austrijsko odlikovanje. Drago mi je da sam pomogla našu suradnju koja rezultira unapređenjem Oružanih snaga BiH, ali i cjelokupnog sigurnosnog ozračja u okruženju - kazala je tim povodom ministrica Pendeš. 

- Doprinos Bosne i Hercegovine, ali i osobni angažman ministrice Pendeš, ojačao je stabilnost i sigurnost u cijeloj regiji, što je od posebnog značaja za Republiku Austriju - kazao je tim povodom austrijski ministar obrane Starlinger.

Istog dana, ministrica Pendeš je ministra Starlingera primila u sjedištu Ministarstva obrane BiH u Sarajevu. Na zajedničkom sastanku izražena je obostrana želja da se suradnja BiH i Austrije nastavi širiti na dobrobit dviju zemalja.

Dnevnik.ba

Tagovi: