Article_Top_970x250

Mostar: Počela druga faza izgradnje zatvora

JASENICA

Mostar: Počela druga faza izgradnje zatvora

svibnja 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Pixabay

Nakon višegodišnjih zastoja krenula je druga faza izgradnje Kazneno-popravnog zavoda Mostar u južnom prigradskom naselju Jasenica. Za nastavak gradnje osigurano je oko tri milijuna KM iz federalnog proračuna, a rok za završetak druge faze radova je 12 mjeseci. Namjera je što prije izmjestiti zatvorenike u novi zatvor, s obzirom na to da se stari zatvor u Mostaru nalazi u centru grada.

Radovi na mostraskom zatvoru uskoro će krenuti punom parom. Uklonjene su prepreke – Vlada FBiH je osigurala novac, a nakon žalbi na natječajne procedure odabran je izvođač radova, piše BHRT.

Završena je tek prva od ukupno četiri faze novog mostarskog zatvora. Riječ je o Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog i poluotovrenog tipa, kapaciteta za 400 osoba. Namjera je u roku od dvije godine završiti treću fazu radova, odnosno staviti u funkciju zatvor poluotvorenog tipa.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 30 milijuna KM s posljednjom fazom izgradnje objekta zatvorenog tipa u okviru zatvorskog kompleksa. Time bi se konačno izmjestio zatvor iz središta Mostara na periferiju.

Dnevnik.ba