Article_Top_970x250

Mostarsku Prosvjetu istjerali iz Pozorišta

mostar

Mostarsku Prosvjetu istjerali iz Pozorišta

stu 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

''Našu akademiju premještamo u prostorije Vladičanskog dvora u Brankovcu", priopćili su iz mostarskog GO SPKD ''Prosvjeta''.

''Kada čitav slobodoumni svijet slavi stogodišnjicu velike savezničke pobjede, a naš grad se kandidira da bude Europska prijestolnica kulture, nečasni i nerazumni ljudi izvršili su pritisak na ljude koji su nam velikodušno s punom spremnošću i ljubavlju, ustupili salu Narodnog pozorišta. Mi, ne želivši ih dovesti u neugodan položaj, našu akademiju premještamo u prostorije Vladičanskog dvora u Brankovcu'', objavio je Radivoje Krulj, mostarski paroh i predsjednik mostarske Prosvjete koja je željela organizirati akademiju povodom stogodišnjice oslobođenja Mostara u Prvom svjetskom ratu.

Naime, akademija se trebala održati u Narodnom pozorištu u Mostaru 15.11.2018.godine u 20:00 sati. '

'Na iznesene u javnosti neistine o našim namjerama, o našem društvu, o ovom danu i savezničkoj pobjedi, o velikom čovjeku, vojskovođi i humanisti Stepi Stepanoviću čiju humanost promovira i slavi Međunarodni crveni krst u Ženevi, ne želimo i nećemo odgovarati, jer takve konstatacije najviše govore o onima tko ih je izrekao'', naveo je paroh Krulj.

Rekao je kako im je jedina i jasna namjera bila obilježiti  i ''promovirati zajedništvo, ljubav, poštovanje i humanost, te da na dostojanstven način u grad vrate ime i lik čovjeka i humaniste koga su izbrisale marionetske vlasti NDH 1941.godine''.

Dnevnik.ba

Tagovi: