Article_Top_970x250

Muškarac iz Tomislavgrada prebačen u SKB Mostar zbog sumnje na korona virus

Čekaju se nalazi

Muškarac iz Tomislavgrada prebačen u SKB Mostar zbog sumnje na korona virus

ožu 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

U Domu zdravlja Tomislavgrad su potvrdili da se radi o mlađem muškarcu koji se u njihovu ustanovu javio zbog sumnji na korona virus, a koji je proteklih dana boravio u Italiji.

Zbog sumnji na zarazu korona virusom jedna osoba iz Tomislavgrada prevezena je u ponedjeljak ujutro na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar. Kako su za Bljesak.info potvrdili u Domu zdravlja Tomislavgrad, radi se o mlađem muškarcu koji se u njihovu ustanovu javio zbog sumnji na korona virus, a koji je proteklih dana boravio u Italiji.

''Mlađi muškarac iz Tomislavgrada je jutros oko 10 sati primljen u našu sobu za izolaciju zbog sumnji na zarazu korona virusom. Nakon uspostavljenog kontakta, u dogovoru s našim liječnicima epidemiolozima, sanitetskim vozilom je prebačen u Sveučilišnu Kliničku bolnicu u Mostar'', rekla je za Bljesak.info dr. Ana Brnas, liječnica Doma zdravlja u Tomislavgradu.

Mladić je unatrag 14 dana boravio u talijanskoj pokrajini Veneto, te su mu se simptomi pojavili nakon povratka u Tomislavgrad.

S pripravnim timom koji je obučen za ovakve situacije, sanitetskim vozilom, iz Tomislavgrada je prebačen u SKB Mostar gdje ću mu uzeti uzorak koji će, po već ustaljenoj proceduri poslati u KCU Sarajevo na analizu.

''Nakon dva dana ćemo imati rezultate, odnosno je li pozitivan ili ne'', rekla je dr. Brnas.

Dnevnik.ba