Article_Top_970x250

Muškarac iz Tomislavgrada putem Facebooka slao prijeteće poruke i fotografije metka

potvrđena optužnica

Muškarac iz Tomislavgrada putem Facebooka slao prijeteće poruke i fotografije metka

stu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Livanjski Općinski sud potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu protiv 37-godišnjeg N.B. iz Tomislavgrada radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “ugrožavanje sigurnosti”, “nedupušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” i “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Optuženom se stavlja na teret da je tijekom rujna ove godine u više navrata putem različitih brojeva mobilnih telefona i putem društvene mreže Facebook prijetio oštećenoj D.M. upućujući joj razne prijeteće poruke i šaljući joj fotografije metka, što je kod navedene izazvalo veliko uznemirenje i strah pa je optuženoga prijavila djelatnicima policije, javlja Ero.tel.

Tijekom pretresa obiteljske kuće u mjestu Mesihovina, općina Tomislavgrad, kod optuženog je pronađena poluautomatska puška s drvenim kundakom, jedan optički nišan i 16 metaka nepoznatog kalibra te 22,92 grama opojne droge cannabis, 1,77 grama kokaina i 1,39 grama amfetamina.

S obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će optuženi ponoviti ili dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, po rješenju livanjskog Općinskog suda, a na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu, optuženi se nalazi u pritvoru, a tu će biti najdulje do 19. studenoga ove godine ili do nove odluke suda.

Postupajući tužitelj predložio je mjeru oduzimanja opojne droge i oružja koji su pronađeni kod optuženog, a sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu zakazao je za utorak, 3. prosinca, ročište zbog izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog.

Dnevnik.ba