Article_Top_970x250

Na njemačkoj cesti izgorio autobus iz Hrvatske

nema stradalih

Na njemačkoj cesti izgorio autobus iz Hrvatske

ruj 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Vozač autobusa je u vožnji primijetio dim iz motornog prostora, stao, i tada su dvije osobe posade i šest putnika uspjeli napustiti autobus na vrijeme.

U ponedjeljak u 1 sat ujutro, u potpunosti je izgorio autobus rovinjskog prijevoznika Črnja tours, dok de kretao između čvorova Pforzheim-Nord i Pforzheim-West na autocesti A8, prenosi njemački list Neueste Nachrichten.

Vozač autobusa je u vožnji primijetio dim iz motornog prostora, stao, i tada su dvije osobe posade i šest putnika uspjeli napustiti autobus na vrijeme, objavila je njemačka policija u priopćenju za javnost. Nitko nije ozlijeđen, a kao uzrok požara pretpostavlja se tehnički kvar. Autobus hrvatske putničke tvrtke bio je na redovnom putovanju od Münchena do Karlsruhea.

Prema policiji, šteta se još ne može točno utvrditi, ali će vjerojatno biti u rasponu od šest znamenki. Putnike i dva vozača zbrinula je služba hitne pomoći  te su ranim jutarnjim satima mogli nastaviti put zamjenskim autobusom.

Vlasnik Igor Črnja potvrdio je za 24sata informaciju i nadodao kako je autobus bio star svega tri godine, te kako je požar buknuo u prostoru motora. U autobusu se tada nalazilo šestoro putnika koji su svi spašeni skupa s prtljagom, a policija je reagirala u rekordnom roku.

Prema onome što mu je rekao vozač, kada su stali, pokušali su vatrogasnim aparatima obuzdati širenje plamena, no sve je bilo uzalud. Policija ih sve udaljila prema jednoj kući, a autobus u potpunosti izgorio. Sva istraga sada je u rukama njemačke policije, kazao je ukratko vlasnik Črnja.

Dnevnik.ba