Article_Top_970x250

Na Uborku privremeno zabranjeno odlaganje otpada iz drugih općina

mostar

Na Uborku privremeno zabranjeno odlaganje otpada iz drugih općina

ožu 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stožer civilne zaštite Grada Mostara odlučio je da se zbog situacije u Mostaru izazvane blokadom deponija Uborak i velikih količina komunalnog otpada na gradskim ulicama, privremeno zabrani odlaganje komunalnog otpada iz drugih općina na sanitarni deponij Uborak.

Svim gradskim komunalnim poduzećima nalaže se da radnim danima rade non-stop, ali i u dane vikenda, a deponija Uborak je dužna sav otpad prihvatiti u što kraćem roku kako bi se normaliziralo stanje u gradu, priopćio je u utorak Stožer nakon sjednice održane pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, prenosi Fena.

"Nakon izvršenog odvoza komunalnog otpada zadužuje se PVP Mostar da u suradnji i koordinaciji s komunalnim poduzećima izvrši pranje kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad, a domovi zdravlja se zadužuju da u koordinaciji s komunalnim poduzećima i PVP izvrše dezinfekciju i deratizaciju kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad", navode iz Stožera.

Dodaje se kako se ulaz u sanitarni deponij Uborak dopušta samo zaposlenicima deponija i komunalnih poduzeća.

Na današnjoj sjednici Stožer se detaljno upoznao s aktualnim epidemiološkim stanjem te aktivnostima koje provode domovi zdravlja vezano uz epidemiju COVID-19 virusa.

Zdravstvenim ustanovama nalaže se da u suradnji s federalnim i županijskim institucijama poduzmu sve mjere u pravodobnom suzbijanju moguće epidemije, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Dnevnik.ba

Tagovi: