Article_Top_970x250

Na Vlašiću pronađena lokacija s posmrtnim ostacima više osoba

posmrtni ostaci iz prošlog rata

Na Vlašiću pronađena lokacija s posmrtnim ostacima više osoba

lip 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA

Na lokalitetu Duboki potok, u općini Sekender Vakuf, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz prošlog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba, priopćili su danas iz Tužiteljstva BiH.

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

"Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području, pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u studenom 1992. godine, preko Vlašića, pokušavali prebaciti do Travnika", kazali su iz Tužiteljstva.

Tijekom procesa ekshumacije, bit će angažirani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti. Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a RS.

Ekshumacija će se nastaviti u narednom periodu.

Dnevnik.ba