Article_Top_970x250

Načelnik PU Čapljina odgovorio gradonačelniku: 27 godina sam bez mrlje, Vidiću neću biti daljinski upravljač

reakcija

Načelnik PU Čapljina odgovorio gradonačelniku: 27 godina sam bez mrlje, Vidiću neću biti daljinski upravljač

kol 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Načelnik PU Čapljina Mario Zovko odgovorio je na zahtjev gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića, koji ga je prozvao "da na posao dolazi kao turist, da nakon doručka ide kući, a sve dok je sigurnosna situacija u Čapljini narušena".

Odgovor načelnika PU Čapljina prenosimo u cijelosti:

Ponukan dopisom gradonačelnika Čapljine upućenom ministru MUP-a HNŽ/K i predsjedniku Vlade HNŽ/K, a koji je objavljen na internet portalu - službenoj stranici Grada Čapljine dana 12.08.2020. godine, a ubrzo prenijeli mnogi portali u regiji, u kojem je gradonačelnik krajnje nekorektno, drsko i javno prozvao mene osobno i iznio neistine o mojem radu i aktivnostima PU Čapljina – javno ću i odgovoriti.

Za razliku od gradonačelnika Grada Čapljine, ja neću uporabiti jezik ulice i vrijeđati njega na osobnoj razini, ali sam primoran iznijeti neke činjenice.

Policijska uprava Čapljina organizacijski obuhvata ne samo grad Čapljinu, nego i općine Stolac, Neum i Ravno. U gradu Čapljini lokalno djeluje Policijska stanica Čapljina i koliko sam informiran, ima gotovo svakodnevnu i korektnu suradnju sa službama Grada Čapljine.

Dakle, funkcija načelnika PU Čapljina nije isključivo “vezana” za grad Čapljinu, nego organizacijski pokriva i mjesno nadležne Policijske stanice i ispostavu ostalih općina koje sam spomenuo.

Prozivati mene da u Čapljinu dolazim turistički i radim tek dva sata je bezobrazno i drsko, a u slučaju da se ponovi bit ću prisiljen pokrenuti tužbu radi klevete.

Policijski sam službenik već više od 27 godina i po činu “samostalni inspektor”, bez i jedne mrlje u dosadašnjoj karijeri. Nikada nisam bio, a niti želim biti “daljinski upravljač” bilo koje političke garniture, pa to ne želim biti niti gradonačelniku grada Čapljina. Položio sam prisegu i obvezao se da ću svoje poslove obavljati profesionalno, savjesno i odgovorno, pridržavajući se u radu ustava i zakonskih propisa.

Što se tiče događaja od dana 07.08.2020. godine, kada je u 20,30 sati, u Ulici Mate Bobana, u Čapljini, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedna osoba zadobila više prostrelnih rana na stopalima obje noge, a koji je, po navodima gradonačelnika, unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika PU Čapljina, želim istaći da su policijski službenici ove PU I MUP-a, zajedno sa tužiteljicom Županijskog tužiteljstva HNŽ, postupili pravodobno i efikasno, u okvirima svojih nadležnosti.

Uniformirana policija ove PU je odmah izišla i osigurala lice mjesta, tužiteljica je sa ekipom za očevid Sektora krim. policije MUP-a HNŽ izvršila očevid, poduzete su mjere na pronalsku počinitelja, u čemu su sudjelovali i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a HNŽ. Jedan počinitelj je lišen slobode i nad istim se provodi kriminalistička obrada, a za drugim počiniteljem je raspisana međunarodna potraga zbog sumnje da se nalazi na području susjedne države, zaključio je Mario Zovko.

Dnevnik.ba