Article_Top_970x250

"Nametanje krivnje dio medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru BiH"

HDZ BiH Uskoplje

"Nametanje krivnje dio medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru BiH"

kol 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Namjerni i sramotni pokušaji nametanja krivnje za nedopustive povrede suživota dio su medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, te nedopustivi udar na temeljne vrijednosti BiH.

Sramotni napad na primjer suživota opovrgnut je kao djelo mržnje i nacionalne netrpeljivosti, za kojeg se nadamo da će poslužiti kao primjer kojim će se zaustaviti i obeshrabriti svi daljnji pokušaji nedjela nacionalne mržnje. Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine.

Pozivamo na rasvjetljavanje događaja u Uskoplju koje će temeljitom istragom motiva i okolnosti ustanoviti počinitelja sramotnog čina, ali i one na čiji je poticaj čin izvršen. Brza reakcija istražnih organa mora rezultirati prikladnom kaznom za počinitelje navedenog zločina protiv hrvatskog naroda.

U cilju zaštite građana i kulture suživota, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatski narodni sabor BiH inicirat će izmjene kaznenog zakona u članku koji se odnosi na kaznena djela nacionalne netrpeljivosti, pozivajući na oštre kazne.

Konačno, u ime hrvatskog naroda u Uskoplju i u Bosni i Hercegovini, te u ime svih naroda i građana BiH koji zastupaju kulturu suživota, pozivamo počinitelje i one koji su danas neutemeljeno izricali optužbe protiv hrvatskog naroda i njegovih predstavnika na javnu ispriku, stoji u priopćenju iz HDZ BiH Uskoplje.

Dnevnik.ba

Tagovi: