Article_Top_970x250

Navijač vrijeđao Balotellija pa dobio pet godina zabrane ulaska na stadion

zbog rasizma

Navijač vrijeđao Balotellija pa dobio pet godina zabrane ulaska na stadion

sij 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

Igrajući za Bresciju protiv Verone, Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo "majmunsko hukanje" s tribina tijekom drugog poluvremena...

Pet godina zabrane posjećivanja stadiona u zemljama EU-a dobio je 38-godišnji Talijan nakon što je proglašen krivim za rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog nogometaša Marija Balotellija u studenom, izvijestila je u petak agencija ANSA.

Igrajući za Bresciju protiv Verone, Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo "majmunsko hukanje" s tribina tijekom drugog poluvremena u utakmici u kojoj je njegova momčad poražena s 2-1.

Čovjeka optuženog za pokretanje rasističkih povika, što je dovelo do bijesne reakcije Balotellija koji je napucao loptu u navijačku gomilu, policija je pronašla na temelju snimki CCTV-a i izjava očevidaca.

Krivcu je zabranjeno posjećivanje sportskih događaja u Europskoj uniji do 2025. godine, kao i kretanje mjestima gdje se navijači često okupljaju u danima utakmica.

Balotelli se ovoga mjeseca ponovo suočio s rasističkim uvredama navijača Lazija, zbog čega je rimski klub kažnjen s 20.000 eura, a policija nastoji identificirati odgovorne za incident.

Balotelli (29), koji je rođen u obitelji doseljenika iz Gane, a kao trogodišnjaka ga je posvojila talijanska obitelj, trpio je rasističko zlostavljanje navijača tijekom cijele karijere, prenosi Hina.

Dnevnik.ba