Article_Top_970x250

Nova smrt zavila u crno svijet sporta: MMA boksačica preminula od posljedica ozljede mozga

nakon meča

Nova smrt zavila u crno svijet sporta: MMA boksačica preminula od posljedica ozljede mozga

stu 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Svijet borilačkog sporta uzdrmala je tragična vijest. Dvadesetšestogodišnja MMA borkinja Saeideh Aletaha preminula je od posljedica teških ozljeda mozga zadobivenih na FFS priredbi u Southamptonu.

'Nesretna sportašica je nakon meča hitno prebačena u bolnicu gdje je nešto kasnije preminula', piše u priopćenju.  Policija Hampshirea je pokrenula istragu o tom događaju.

I FFS organizacija na svojoj Facebook stranici objavila tragičnu vijest te potvrdila smrt Saeideh Aletaha te izrazila sućut njezinoj obitelji, prenosi Večernji.hr.

'Sigurnost boraca nam je najvažnija. No borci znaju kakav preuzimaju rizik kada ulaze u oktogon. Svi se oni pripremaju kako bi mogli biti ozlijeđeni, ali to se ne očekuje u 99,9 posto slučajeva. Njihovo zdravlje nikada ne zanemarujemo, a tako je bilo u svih dosadašnjih 19 priredbi', piše u objavi FFS.

Mnogi sportaši i kolege opraštaju se od nesretne borkinje: 'Saeideh Aletaha je bila simpatična osoba s prekrasnom dušom', 'Njezina predanost sportu bila je 110 posto putovanja kilometrima svaki dan samo zbog treninga'...

Dnevnik.ba

Tagovi: