Article_Top_970x250

Novi potres uznemirio građane Zagreba

još jedan u nizu

Novi potres uznemirio građane Zagreba

tra 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

U Zagrebu se u petak ujutro osjetio manji potres magnitude 2.5 prema Richteru, objavila je Hrvatska seizmološka služba. Epicentar potresa bio je nedaleko Markuševca.

U petak ujutro Zagrepčane je uzdrmao novi potres. Bio je 2,5 po Richteru s epicentrom nedaleko Markuševca, a trajao je sekundu, dvije. Osjetio se u gotovo cijelom Zagrebu. Neki su ga opisali kao tutnjavu.

- Jutros, 10 travnja. 2020. godine u 08 sati i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice - objavila je Hrvatska seizmološka služba.

U potresu od 5,5 po Richteru 22. ožujka, najjačem koji je pogodio Zagreb od 1880. godine, oštećene su brojne zgrade i objekti u metropoli, više od 26 tisuća građevina, uključujući katedralu s koje se urušio južni toranj.

Procjene traju i dalje, ali mnogi stanovi u centru više nisu pogodni za život. U potresu je ozlijeđeno 27 ljudi, 18 teže.

Nažalost, djevojka (15) je preminula.

Iz Hrvatske seizmološke službe objavili su kako će tjednima pa i mjesecima Zagrepčani osjećati podrhtavanje tla kao posljedicu velikog potresa, prenose 24sata.

Dnevnik.ba