Article_Top_970x250

Novi šef SDP-a: Svoje mostarsko porijeklo nikad nije skrivao

zlatko komadina

Novi šef SDP-a: Svoje mostarsko porijeklo nikad nije skrivao

srp 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tko je novi šef SDP-a Zlatko Komadina? Zna se da se radi o iskusnom političaru, s puno utakmica u nogama i jednim od najuspješnijih dužnosnika u toj stranci.

Na njemu je da konsolidira SDP do izbora za novog predsjednika, nakon totalnog debakla.

Međutim, zanimljivo je da, iako živi u Rijeci i pretača je Armade iz vremena kada nitko živ nije navijao za Rijeku, njegovo porijeklo je iz Mostara i on to nikada nije skrivao.

Moja porijeklo je s područja oko rijeke Bune u Hercegovini, odakle su prema Primorju krenuli nakon prodora Turaka. Još i danas kod Mostara živi dosta Komadina. Dio njih je ostao, dio je i poturčen u ta vremena. Vi se nećete sjećati, ali postoji pjevač Himzo Polovina, koji je izdao ploču “Dvore gradi Komadina Mujo”. Taj je Komadina u Mostaru, kao gradonačelnik, sagradio hamam, prvi takav u Europi… Uglavnom, moji su se kasnije doselili u Krmpote, iznad Novog Vinodolskog. Taj je kraj sav u makiji i kamenjaru i često se tamo živjelo samo da se preživi. Moji su djedovi između dva rata, i s majčine i s očeve strane, bili u Americi – s ponosom govori novi v. d. predsjednika najjače oporbene stranke Zlatko Komadina, prenosi Grude.com.

Dnevnik.ba

Tagovi: