Article_Top_970x250

Novi slučajevi zaraze u ŽZH, u Širokom Brijegu otkriven novi klaster

provode se nova testiranja

Novi slučajevi zaraze u ŽZH, u Širokom Brijegu otkriven novi klaster

tra 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke obavijestili su o 3 pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tijekom jučerašnjega dana. Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju.

Do sada je u ŽZH 52 osobe bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ŽZH, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne skupine, a druga kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata nisu zabilježena.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Dnevnik.ba