Article_Top_970x250

Obitelj Ashdowna od reisa Kavazovića tražila da pročita stihove iz Kur'ana

komemoracija

Obitelj Ashdowna od reisa Kavazovića tražila da pročita stihove iz Kur'ana

ruj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Lord Peddy je Bosnu zvao "europskim draguljem" i dobro bi bilo da imamo više političara u Europi ali i u Bosni i Hercegovini koji našu zemlju znaju tako cijeniti - dodao je reisu-l-ulema Kavazović.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je boraveći u službenoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske sudjelovao na komemoraciji pokojnom časnom zastupniku lordu Jeremyu Johnu Durhamu Ashdownu od Nortona pod Hamdonom, prenosi Fena.

Reisu-l-ulema je na zahtjev obitelji pokojnog lorda sudjelovao u komemoraciji koja je organizirana u Westminister Abbey-u u prisustvu velikog broja britanskih dužnosnikai članova kraljevske porodice.

U izjavi za MINA-u reisu-l-ulema je rekao kako Bosna i Hercegovina ne smije zaboravljati svoje prijatelje i one koji su nas zadužili.

- A lord Ashdown je sigurno neko ko je radio u interesu naše zemlje i svih njenih građana. On je pokazao kako međunarodna zajednica može igrati konstruktivnu ulogu u budućnosti Bosne i Hercegovine - izjavio je reisu-l-ulema Kavazović za MINA-u istakavši da smatra posebnom počašću što je obitelj tražila da on na komemoraciji pročita nekoliko ajeta iz Kur'ana, a što je on i učinio.

- Lord Peddy je Bosnu zvao "europskim draguljem" i dobro bi bilo da imamo više političara u Europi ali i u Bosni i Hercegovini koji našu zemlju znaju tako cijeniti - dodao je reisu-l-ulema Kavazović.

Tijekom dana i sutra, reisu-l-ulema će imati više sastanaka s dužnosnicimau vladi Ujedinjenog Kraljevstva, predstavnicima većeg broja nevladinih i vjerskih organizacija, među kojima je i ministar vjera i zajednica Lord Viscount Younger od Leckie. Također održat će sastanak i sa državnim ministrom za pitanja Komonvelta i UN-a i specijalnim izaslanikom premijera za slobodu vjera ili uvjerenja Lordom Ahmadom koji je također i specijalni predstavnik britanskog premijera za sprječavanje seksualnog nasilja u konfliktu.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250