Article_Top_970x250

Obračun uz nacionalističke prijetnje u Tuzli: Uhićen Samir Ganić koji je susjedu Goranu nanio teške tjelesne ozljede

fizički napad

Obračun uz nacionalističke prijetnje u Tuzli: Uhićen Samir Ganić koji je susjedu Goranu nanio teške tjelesne ozljede

tra 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Samir Ganić uhićen je jučer zbog napada na svog susjeda Gorana Sabranovića, u tuzlanskom naselju Miladije, točnije ulici Pavla Goranina.

– Muškarac S. G. pod neutvrđenim okolnostima napao je muškarca G. S. U sukobu je sudjelovalo više osoba, a policijski službenici su evidentirali sve sudionike događaja. Nakon incidenta uhićen je S. G, koji će do kraja dana biti predan u nadležnost tužitelja – rekla je glasnogocornica Uprave policije MUP-a TŽ Amra Kapidžić.

O incidentu je već ranije obavješten nadležni županijski tužitelj, a istragu provode pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Navodno su pozadina sukoba nerazjašnjeni imovinso-pravo odnosi između susjeda.

– G. S. je nakon incidenta prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuza gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede – dodala je Kapidžić.

Kako saznaje ‘Faktor’ ozlijeđeni je zadobio prijelome kosti lica, koje su nastale uslijed udarca nogom u glavu, a saznajemo i da je izjavio kako je tijekom obračuna izgubio i svijest.

Sukob između Ganića i Sabranovića traje već neko vrijeme, a kako se saznaje Ganić je zbog prijetnji likvidacijom obitelji Sabranović, prošle godine osuđen uvjetno na godinu dana, odnosno šest mjeseci zatvora za ponovljeno kazneno djelo.

Ovaj događaj, ima elemenata i nacionalizma te su se zbog toga oglasili i iz Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednica (HDZ) Tuzla.

– Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne ozljede Goranu Sabranoviću i to od strane više osoba. Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost. Posebno želimo istaknuti da nas žalosti i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti. Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada – navodi se, između ostalog, u priopćenju tuzlanskog HDZ-a.

Dnevnik.ba