Article_Top_970x250

Od danas sva motorna vozila moraju imati zimsku opremu

izvješće bihamk-a

Od danas sva motorna vozila moraju imati zimsku opremu

stu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Obustava prometa na snazi je u tunelu Karaula na magistralnoj cesti Kladanj – Olovo

Pretežno mokar ili vlažan kolnik i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira jutrošnju prometnu situaciju u BiH U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada kiša, dok slabije magle i dalje ima na dionicama uz riječne tokove središnje Bosne. 

Obustava prometa na snazi je u tunelu Karaula na magistralnoj cesti Kladanj - Olovo, gdje se izvode sanacijski radovi. Promet je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prijevoja Karaula.

Na magistralnoj cesti Zenica - Nemila, zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00:30 do 5 sati. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim cestama: Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ - Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Bez obzira na vremenske uvjete, od danas pa sve do 15. travnja sljedeće godine sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometa prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Dnevnik.ba