Article_Top_970x250

Općina Travnik raskinula ugovor za izgradnju kanalizacijskog kolektora

sbž

Općina Travnik raskinula ugovor za izgradnju kanalizacijskog kolektora

stu 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općina Travnika raskinula je ugovor s konzorcijem koji je bio angažiran na izgradnji kanalizacijskog kolektora gradskog područja Travnika i rekonstrukciji Ulice Erika Brandisa, uz obrazloženje da izvođač nije ispunjavao obveze iz ugovora.

- Ovlaštene osobe u Općini Travnik, kao i firma angažirana za stručni nadzor na izvođenju radova, utvrdili su kako konzorcij kojeg čine firme "Tuzlić" d.o.o. Breza i "Manjo" d.o.o. Sarajevo, koje su izabrane procedurom javnog poziva, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora. Stoga je jedina mogućnost bila raskid ugovora, što je i učinjeno - naveo je općinski načelnik Admir Hadžiemrić, prenosi Fena.

Dodao je da je raspisan novi javni poziv za izbor izvođača radova.

- Nadam se da će novi izvođač završiti radove u novom zadanom roku i da ćemo uspješno implementirati ovaj, za sve građane, važan projekt, čime ćemo dobiti još jednu veoma značajnu funkcionalnu modernu prometnicu sa svim pratećim elementima - istaknuo je Hadžiemrić.

On je kazao da je realizacija projekta poremetila uobičajeni režim odvijanja prometa u jednom dijelu Travnika, a građane ja zamolio za razumijevanje i strpljene.

Dnevnik.ba

Tagovi: