Article_Top_970x250

Optužnica protiv državljanina BiH koji je izazvao sudar vozeći ilegalne migrante

hrvatska

Optužnica protiv državljanina BiH koji je izazvao sudar vozeći ilegalne migrante

stu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Ilustracija)

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg  državljanina BiH, koji je izazvao sudar kod Novog Vinodolskog prevozeći ilegalne migrante, i to zbog izazivanja prometne nesreće i zbog nezakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, priopćeno je u četvrtak.

Tereti ga se da je u ponedjeljak, 18. studenoga, za naknadu od 500 eura, u blizini državne granice Hrvatske i BiH u osobno vozilo smjestio državljane Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da im omogući izbjegavanje granične kontrole i ilegalni izlazak iz Hrvatske, stoji u priopćenju ODO u Rijeci.

Na području Senja zamijetili su ga policijski službenici, no 20-godišnjak se oglušio na policijsko upozorenja da zaustavi automobil te se dao u bijeg u smjeru Rijeke. Vozeći prebrzo, u desnom zavoju ceste pokraj Mitan marine kod Novog Vinodolskog, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku, udario vozilom u betonski rubnik te u nailazeći automobil iz suprotnog smjera.

U sudaru su teško ozlijeđene četiri osobe u osobnom automobilu kojeg je vozio optuženik, te suvozač u drugom automobilu, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo je predložilo da se 20-godišnjem državljanu BiH odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

Dnevnik.ba