Article_Top_970x250

Optužnica za ubojstvo Slaviše Krunića najdalje do 10. siječnja

istraga pri kraju

Optužnica za ubojstvo Slaviše Krunića najdalje do 10. siječnja

pro 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Istraga o ubojstvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika osiguranja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića, privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerojatnije će biti podignuta do 10. siječnja.

Prema saznanjima Glasa Srpske, na optuženičkoj klupi naći će se Benedi Đukanović Bendžo (42) iz Banjaluke, Emilio Baldo (55) iz Laktaša i nekadašnji radnik “Sektor securityja” Rodoljub Gajić (35) iz Banje Luke. Izvor blizak istrazi je pojasnio da Tužiteljstvo optužnicu mora podići do 10. siječnja, kada Gajiću ističe pritvor. U slučaju da ne bude optužnice, morat će ga pustiti na slobodu.

"Prema Zakonu o kaznenom postupku Republike Srpske, pritvor u istrazi može trajati najduže devet mjeseci i ako se u tom periodu ne podigne optužnica, osumnjičeni se moraju pustiti na slobodu. Gajiću devetomjesečni pritvor ističe 10. siječnja, Đukanoviću dva dana kasnije, a Baldi 23. siječnja", rekao je izvor iz pravosuđa.

Ubijeni Slaviša Krunić bio je poznati biznismen i vlasnik nekoliko kompanija. U njegovom vlasništvu su bili “Sector security”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”, koji imaju oko 1.800 zaposlenih, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250