Article_Top_970x250

Osmanović: Osporen pokušaj da građani ostanu bez demokratskog prava

klub sda

Osmanović: Osporen pokušaj da građani ostanu bez demokratskog prava

srp 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedatelj Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, nakon što je u tom domu usvojen usuglašeni tekst proračuna, poručio je da je osporen pokušaj opozicije da se građanima BiH oduzme pravo na demokraciju.

- Najvažnije je da je Zastupnički dom podržao izvještaj Komisije i time podržao proračun za 2020., odnosno podržao da se održe općinski izbori - rekao je Osmanović, prenosi Fena.

Istaknuo je da su na Komisiji, kao predstavnici SDA, predlagali da nijedan amandman koje su usvojili oba doma Parlamenta, ne bude usvojen.

- Drugi kompromisni prijedlog je bio da oba amandmana Emrića budu usvojena. Amandman Emrića, od 450.000 KM, se nalazi u proračunskoj rezervi i bit će implementiran prema institucijama Unsko-sanskog kantona. Učinili smo sve da amandman, 750.000 KM ne bude usvojen - istakao je Osmanović.

Istaknuo je da su ocijenili da je bolje da bude usvojen, nego da država ostane bez proračuna.

Ponovio je da članovi Kolegija iz SDA neće trošiti ta sredstava.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici usvojio je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Za su glasala 23 zastupnika, osam ih je bilo protiv, a suzdržanih nije bilo.

Dnevnik.ba

Tagovi: