Article_Top_970x250

Osmero ubijenih u napadu ISIL-a u istočnom Iraku

Diyala

Osmero ubijenih u napadu ISIL-a u istočnom Iraku

lip 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Uporko čestim vojnim operacijama protiv ostataka Islamske države, militanti se još kriju u pustinjama, nepristupačnim regijama kao i u planinskom lancu Himreen koji se proteže pokrajinama Diyala, Salahudin i Kirkuk.

Osam osoba je ubijeno i šest je ranjeno u nedjelju u napadu militanata Islamske države u istočnoj iračkoj pokrajini Diyala, priopćio je izvor iz pokrajinske policije.

Napad se desio u ranim jutarnjim satima istog dana kada su militanti napali selo u blizini grada Khanaqin, oko 165 kilometara sjeveroistočno od iračke prijestolnice Bagdada,  izjavio je izvor za Xinhuu pod uvjetom da ostane anoniman, prenosi Fena.

Napad je izazvao žestoke sukobe između napadača i lokalnih policajaca, kazao je izvor.

Sukob je rezultirao ubojstvom dvojice policajaca i šestorice mještana, od kojih su šestorica također ranjena, kazao je izvor, koji je dodao da su se militanti povukli nakon što su policijska pojačanja stigla u selo.

Uporko čestim vojnim operacijama protiv ostataka Islamske države, militanti se još kriju u pustinjama, nepristupačnim regijama kao i u planinskom lancu Himreen koji se proteže pokrajinama Diyala, Salahudin i Kirkuk. Oni su u stanju da izvode česte gerilske napade protiv snaga sigurnosti i civila.

Dnevnik.ba

Tagovi: