Article_Top_970x250

Otkrivena strogo čuvana tajna o Schumijevu zdravlju: On je pri svijesti?

medicinska sestra otkrila

Otkrivena strogo čuvana tajna o Schumijevu zdravlju: On je pri svijesti?

ruj 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Njemačka automobilistička legenda u Parizu je podvrgnuta tajnom tretmanu stanične terapije za liječenje bolesti srca.

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Michael Schumacher u ponedjeljak je stigao u parišku bolnicu Georges-Pompidou.

Njemačka automobilistička legenda podvrgnuta je tajnom tretmanu stanične terapije za liječenje bolesti srca. Ovo mu nije prvi put da se liječi u toj pariškoj bolnici, jer su mediji otkrili da je Schumi već nekoliko puta bio na klinici i liječio se pod lažnim imenom.Liječenje bivšeg prvaka vodi 69-godišnji kardio kirurg Philippe Menasche, specijalist za liječenje matičnim stanicama.

Michael Schumacher u srijedu bi trebao biti otpušten iz bolnice. Iako je Schumijevo zdravstveno stanje već godinama obavijeno velom tajne, jedna medicinska sestra za francuski dnevnik Le Parisien otkrila je strogo čuvanu tajnu:

– Bila sam uz Schumachera i znam, on se nalazi pri svijesti. Michael Schumacher nakon nesreće 29. prosinca 2013. u francuskim Alpama i nekoliko operacija neko vrijeme bio je u induciranoj komi. Liječio se u Grenobleu, a potom je u lipnju 2014. prebačen u Sveučilišni bolnički centar Vaud u Lausannei.

Tamo je proveo nekoliko mjeseci, a onda je 9. rujna 2014., 254 dana od nesreće, pušten na kućnu njegu na svoje imanje u blizini Ženevskog jezera. Njegovo zdravstveno stanje i danas je obavijeno velom tajni, a do njega može samo nekoliko osoba, od kojih se traži potpuna diskrecija, piše Večernji.

Dnevnik.ba