Article_Top_970x250

Otkriveno tko je Srbin u novoj Vladi KS: "Prije pauze je bio Hrvat"

df-ov kandidat za ministra

Otkriveno tko je Srbin u novoj Vladi KS: "Prije pauze je bio Hrvat"

ožu 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix

Nakon polusatne pauze Skupštine KS utvrđeno je da je kandidat za ministra iz reda srpskog naroda Draško Jeličić, rekao je mandatar nove Vlade KS Mario Nenadić. Draško Jeličić je kandidat za novog ministra gospodarstva.

Jeličić je kandidat DF-a za ministra gospodarstva nakon što je od kandidature odustao Goran Mačkić koji nije bio prihvatljiv izbor za Komisiju za izbor i imenovanje, prenosi Patria.

Pauza je zatražena nakon što je prvobitno u ekspozeu mandatara Marija Nenadića navedeno da su dva kandidata za ministre Hrvati, dva iz reda Ostalih i ostalo su Bošnjaci – bez Srba, prenosi Klix.

Naknadno je rečeno kako ipak ima jedan iz reda srpskog naroda, ali se u ekspozeu nije vidjelo ko je niti su na sjednici kazali njegovo ime.

Prema riječima zastupnika Igora Stojanovića, ovaj ministar je promijenio nacionalnost za 15 minuta. Ranije se izjašnjavao kao Hrvat.

„Mislim da je žalosno što iz Sarajeva šaljemo ovakvu poruku“, kazao je Stojanović. 

Pozvao je Smiljani Viteškić da pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa u ime Kluba Srba i zatraži hitnu sjednicu kako bi se utvrdilo kako je do ovoga došlo.

Viteškić je izrazila žaljenje zbog greške i rekla da nema potrebe za tim. Stojanović je poručio da bez obzira na ovu promjenu, neće biti multietnička vlada.

Dnevnik.ba