Article_Top_970x250

Panika i očaj u SDA: Dodikov posjet Zagrebu destabiliza BiH

zagreb ruši bih?

Panika i očaj u SDA: Dodikov posjet Zagrebu destabiliza BiH

ruj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Stranka demokratske akcije je reagirala nakon informacije da će se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastati danas u Zagrebu s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem te predsjednikom te države Zoranom Milanovićem poručujući da se radi o privatnoj posjeti.

"Prijem koji predsjednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković organiziraju za Milorada Dodika nosi opasnost za dodatnu destabilizaciju prilika u Bosni i Hercegovini", smatraju iz SDA.

Naglašavaju da je potpuno zaobilaženje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH veoma loša poruka službenog Zagreba prema našoj državi.

"Izuzetno je štetno da predsjednik Hrvatske ignorira poziv Predsjedništva BiH za razmjenu posjeta, a istovremeno prima Dodika koji neprestano prijeti podjelom države BiH, blokira rad državnih institucija i euroatlantski put zemlje, vrijeđa Bošnjake i Hrvate nazivajući ih za skupštinskom govornicom balijama i ustašama te im onemogućava njihovo pravo na legitimne predstavnike u Vladi RS-a", kazali su iz SDA.

SDA poziva predsjednika i premijera Hrvatske da imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa između BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepovjerenje i narušavaju odnosi između dvije države i dva naroda.

Dnevnik.ba