Article_Top_970x250

Papa Franjo pozvao ljude da budu velikodušni i pomažu

POGLAVAR CRKVE

Papa Franjo pozvao ljude da budu velikodušni i pomažu

tra 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Papa Franjo u petak je u posebnoj video poruci pozvao ljude diljem svijeta da ne izgube vjeru i utješe jedni druge za vrijeme pandemije korona virusa.

Ovo je težak trenutak za sve nas. Za mnoge je vrlo težak. Papa to zna i kroz ove riječi želi izraziti privrženost i bliskost sa svima, rekao je papa Franjo govoreći na talijanskom. 

Pozvao je ljude da "najbolje iskoriste ovo vrijeme" tako da budu "velikodušni" i pomognu potrebitima, pa makar da se obrate najusamljenijima "na društvenim mrežama ili ih nazovu". 

- Iako smo izolirani, misli i duh mogu daleko ići s kreativnošću ljubavi, rekao je predvodnik 1,3 milijarde katolika na svijetu. 

Spomenuo je starije, beskućnike, zatvorenike, ožalošćene obitelji, one koji se brinu da će ostati bez posla te "heroje" koji rade u bolnicama ili osiguravaju nužne usluge.  

Papa Franjo (83) ne pojavljuje se u javnosti zbog pandemije i vodit će misna slavlja za Uskrs sljedeći tjedan bez nazočnosti vjernika, što je bez presedana u modernom dobu. 

- Slavit ćemo Veliki tjedan na zaista neobičan način, rekao je. 

Na Uskrs, najvažniji kršćanski blagdan, obilježava se uskrsnuće Isusa Krista, a vjera u uskrslog Krista trebala bi ljudima dati nadu, dodao je. 

- To je nada u bolja vremena u kojima mi sami možemo biti bolji i konačno oslobođeni od zla i ove pandemije. To je nada, a nada ne razočara i nije iluzija, rekao je papa Franjo, prenosi Hina.

Dnevnik.ba