Article_Top_970x250

Plenković će večeras razgovarati s Komšićem: "On je rotirajući u Predsjedništvu BiH, ovdje je pa ćemo razgovarati"

sastanak sa sejdom

Plenković će večeras razgovarati s Komšićem: "On je rotirajući u Predsjedništvu BiH, ovdje je pa ćemo razgovarati"

velj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: EPA

Čelnici Europske unije okupili su se u nedjelju navečer na neformalnoj radnoj večeri s čelnicima šest zemalja zapadnog Balkana u okviru priprema za predstojeći sastanak na vrhu koji će se održati u Zagrebu 6. i 7. svibnja.

Na radnoj večeri, koju je organizirao predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, sudjeluju predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell, Andrej Plenković kao premijer zemlje koja predsjedava Vijećem EU-a te čelnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

On je potvrdio da je večerašnji sastanak prvi na kojem će se sresti s predsjedateljem predsjedništva BiH i drugim bošnjačkim članom Željkom Komšićem.

"Ovo je prvi uopće sastanak otkada je izabran u Predsjedništvo BiH, u listopadu 2018. On je rotirajući u Predsjedništvu BiH, ovdje je pa ćemo razgovarati. Ovo nije bilateralni susret, niti je strukturiran tako da razgovaramo o odnosima u BiH", rekao je Plenković, prenosi Hina.

Dnevnik.ba