Article_Top_970x250

Policija detaljnije "češlja" područje Fojnice i Konjica u potrazi za Gačićem

POJAČANA KONTROLA

Policija detaljnije "češlja" područje Fojnice i Konjica u potrazi za Gačićem

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Brojne policijske snage nalaze se na terenu, pregledaju svaki pedalj terena, kako po šumama, tako i uz pruge i ceste s ciljem pronalaska bilo kakvog traga

Potraga za Edinom Gačićem od danas je usmjerena ka Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji, a u izjavi za Klix.ba glasnogovornik MUP-a SBŽ Hasan Hodžić je kazao da su policijski službenici danima na raspolaganju u Sarajevskoj županiji, ali da su pojačali kontrolu između dvije županije.

  Brojne policijske snage nalaze se na terenu, pregledaju svaki pedalj terena, kako po šumama, tako i uz pruge i ceste s ciljem pronalaska bilo kakvog traga koji ih može povezati s odbjeglim Edinom Gačićem kojeg se sumnjiči za ubojstvo policajca Federalne uprave policije Mahira Begića i mještanina Podorašca Sauda Sultanića. 

Građani su nekoliko puta dojavljivali da su vidjeli Gačića na lokacijama od Konjica do Tešnja, no nijedna od tih informacija nije bila točna. 

Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBŽ za Klix je kazao da je prisustvo policijskih patrola pojačano na granici SBž i Sarajevske županije. 

"Od prvog dana potrage smo pojačali sigurnost u županiji i sve što radimo, radimo u koordinaciji s Federalnom upravom policije. Na cestama u SBŽ je više policajaca nego inače, a posebno je to na dijelu koji graniči sa Sarajevskom županijom", kazao je Hodžić. Dodao je da su građani prijavljivali određene informacije, ali da ih one nisu dovele do konkretnih saznanja koja bi pomogla u pronalasku Gačića.

Vlada Sarajevske županije je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina (Muharema) Gačića.

Dnevnik.ba