Article_Top_970x250

Policija pokreće istragu zbog samoubojstva djevojčice

novi travnik

Policija pokreće istragu zbog samoubojstva djevojčice

svibnja 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije nakon teksta o samoubojstvu djevojčice pokreće istragu o okolnostima koje su dovele do smrti 13-godišnje Medine Zahirović.

Potvrdio je to Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK, koji je kazao da policija pri očevidu koji je radila nakon smrti djevojčice nije imala saznanja koja bi slučaj dovela u vezu sa vršnjačkim nasiljem.

“Službenici policije 20. 4. u jutarnji satima, postupajući po prijavi, ispred zgrade u Novom Travniku pronašli su beživotno tijelo djeteta. O navedenom događaju odmah je obaviješteno nadležno Tužiteljstvo pod čijim su nadzorom poduzete radnje i mjere iz nadležnosti policije. Tom prilikom nije bilo zaprimljenih prijava niti saznanja koja bi dovela u vezu vršnjačko nasilje sa predmetnim događajem. U suradnji sa nadležnim Tužiteljstvom vrše se provjere najnovijih informacija na osnovu kojih će se poduzimati zakonom propisane mjere i radnje”, rekao je Hodžić za Centralna.ba.

Također, valja naglasiti i da je inspekcija Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture, sporta i mladih SBK danas izvršila nadzor u Osnovnoj školi “Safvet-beg Bašagić” u Novom Travniku, čiji rezultati bi trebali biti poznati sutra.

Podsjetimo, 13-godišnja Medina 20. travnja preminula je nakon što se bacila sa osmog kata solitera u centru Novog Travnika.

Dnevnik.ba