Article_Top_970x250

Policija pretresa 23 lokacije u Sarajevskoj županiji i Istočnom Sarajevu

nastavak akcije

Policija pretresa 23 lokacije u Sarajevskoj županiji i Istočnom Sarajevu

srp 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Nastavljajući aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva "Fenix", policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije MUP-a Sarajevske županije u suradnji s pripadnicima MUP-a RS, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ od ranih jutarnjih sati poduzimaju službene radnje pretresanja na području Sarajevske županije i Istočnog Sarajeva.

Vezano za navedeno, a na osnovu Naredbi nadležnog Suda, policijski službenici trenutačno vrše pretrese na 16 lokacija na području Sarajevske županije i 7 pretresa na području Istočnog Sarajeva, u cilju dokumentiranja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima prijevare, krivotvorenja isprava, utaje i zlouporabe položaja ili ovlasti iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela te određenom količinom narkotičkih sredstava.

Podsjećamo, u sklopu akcije "Fenix" jučer su izvršeni pretresi na 18 lokacija na području Sarajevske županije prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem razdoblju oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije u narednom razdoblju nastavljaju rad, prenosi Večernji.ba.

Dnevnik.ba