Article_Top_970x250

POZIVI NA LINČ Poplava govora mržnje prema Hrvatima nakon fizičkog incidenta u Mostaru

mete za odstrel

POZIVI NA LINČ Poplava govora mržnje prema Hrvatima nakon fizičkog incidenta u Mostaru

lis 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Društvene mreže danas su preplavljene govorom mržnje i pozivima na istrjebljenje hrvatskoga naroda u BiH nakon što je objavljena vijest da se u Mostaru dogodio fizički obračun između više mlađih osoba.

Naime, sarajevski mediji su huškački objavili kako se u Mostaru dogodio napad na prodavača voća na putu M-17 samo zato što je navodno nosio majicu nogometnog kluba Velež. K tomu, cijelu su priču okarakterizirali kao „fašistički napad“ za koji su, očekivano, odgovorni Hrvati.

Iz policije, pak, niti jednom jedinom riječju nisu otkrili je li netko imao na sebi majicu nekog nogometnog kluba, niti tko su napadači. To pak nije spriječilo sarajevske medije da iznose špekulacije, a pojedini su otišli tako daleko da su objavili i ime jednog od navodnih napadača.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić je izavio kako je jedna osoba uhićena zbog napada na mladića koji se u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići dogodio u utorak 8. listopada.

''Napadač je uhićen, dok je napadnuti mladić zadobio lakše tjelesne ozljede i smješten je u Županijsku bolnicu Dr. Safet Mujić u Mostaru'', rekao je Mari.

Dnevnik.ba