Article_Top_970x250

Prepolovljeni proračunski prihodi u SBŽ-u

potreban rebalans

Prepolovljeni proračunski prihodi u SBŽ-u

ožu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Od proglašenje prirodne nesreće, prepolovljeni su prihodi u proračunu Srednjobosanske županije (SBŽ), te Vlada razmatra načine njegovog rebalansa, izjavila je ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić.

- Za tri mjeseca, prihodi su manji za deset posto, a u zadnjih 12 dana oni su prepolovljeni. Vlada je odlučila da idemo u proceduru izmjene proračuna, ali ne smijemo žuriti. Ne smijemo reći smanjit ćemo prihode deset ili 20 posto, a podaci možda pokažu da to smanjenje treba biti 50 posto. Moramo biti svjesni da je cilj prije svega sačuvati zdravlje, a nadamo se za mjesec, dva ili tri, ne znamo koliko će ovo trajati, imat ćemo vjerodostojnije pokazatelje i moći ćemo donijeti konkretnije mjere - kazala je Plavčić novinarima u Travniku, prenosi Fena.

Kako je kazala, razmatraju se mogućnosti ušteda, pa je razgovarano i o smanjenju plaća zaposlenima u javnom sektoru.

- Sve je u igri i o svemu smo razgovarali. Prostora za uštedu ima, od materijalnih troškova, službenih putovanja, goriva, dnevnica, do drugih usluga. Evo Minisarstvo financija je planiralo krečenje prostorija ove godine. To može čekati i predložit ću preraspodjelu tih sredstava u korist proračunske rezerve - naglasila je Plavčić.

Ministrica Plavčić ističe da je borba protiv korona virusa trenutno prioritet Vlade, te da je, kroz proračunska izdvajanja i fondovska sredstva, u tu svrhu izdvojeno dva milijuna maraka.

Dnevnik.ba

Tagovi: