Article_Top_970x250

Pretresi na području Hercegovine: Uhićene tri osobe

akcija "jumper"

Pretresi na području Hercegovine: Uhićene tri osobe

stu 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su uhićene tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.)

Uhićene su tri osobe, u skolopu operativne akcije "Jumper", zbog organiziranog kriminala, a u vezi s kaznenim djelom zlouporaba položaja ili ovlaštenja.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije Naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Županijskog Suda u Tuzli.

Te aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi to tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelom organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom zloupotraba položaja ili ovlasti, priopćeno je iz FUP-a.               

Započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su uhićene tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) koji se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Prilikom uhićenja  i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku. Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predana Županijskom tužiteljstvu, prenosi FENA.

Dnevnik.ba