Article_Top_970x250

Prijedlog proračuna FBiH će se razmatrati po hitnoj proceduri

Zastupnički dom Parlamenta FBiH

Prijedlog proračuna FBiH će se razmatrati po hitnoj proceduri

sij 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na izvanrednoj sjednici prihvatio je da se po hitnoj proceduri razmatra Prijedlog ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH, kao i predloženi zakon o njegovom izvršenju.

Predsjedavajući Doma Elvir Karajbić naglašava da Federacija do 31. siječnja mora dobiti ovogodišnji proračun ili odluku o privremenom financiranju jer, u protivnom, dolaze u pitanje financijski tokovi u entitetu, prenosi Fena.

"Privremeno financiranje nije dobro rješenje. Također, postoji sumnja da predloženi proračun razmatra aktualni saziv Doma naroda" kazao je zastupnik Kluba SDA Husein Rošić tijekom rasprave o navedenoj proceduri.

Predsjednica Kluba Demokratske fronte Alma Kratina osvrnula se na pristigle amandmane navodeći da upravo to oslikava stanje koliko se uradilo u proteklom mandatu u cilju provođenja neophodnih reformi.

U nastavku sjednice federalni premijer Fadil Novalić obrazlaže Prijedlog proračuna Federacije BiH za 2019. godinu koji iznosi 2.653.843.356 KM, što je za 335,8 milijuna KM ili 11 posto manje u odnosu na proračun za prošlu godinu.

Dnevnik.ba