Article_Top_970x250

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen na usuglašavanje

Snježana Novaković Bursać

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen na usuglašavanje

velj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedateljica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je danas Srni da je pravni tim ove stranke sačinio prijedlog zakona o stranim sucima u Ustavnom sudu BiH i uputio ga na usuglašavanje strankama iz Republike Srpske koje imaju zastupnike u parlamentu BiH, kao i hrvatskim predstavnicima.

Bursaćeva je precizirala da je tekst Prijedloga zakona o izboru sudaca Ustavnog suda BiH koje je birao predsjednik Europskog suda za ljudska prava sačinjen na bazi provedenih konzultacija na političkom nivou.

- Želja nam je da tekst zakona bude u potpunosti usuglašen sa strankama iz Republike Srpske, ali i sa legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda, kako bi prijedlog zakona upućen u dalju proceduru dobio jedinstvenu podršku svih relevantnih srpskih i hrvatskih predstavnika koji djeluju na nivou BiH - istakla je Bursać.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je ovog tjedna zaključak kojim obvezuje predstavnike Republike Srpske u institucijama BiH da predlože u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudaca i izboru domaćih sudaca u Ustavnom sudu BiH.

O zajedničkom predlaganju zakona koji definira rad Ustavnog suda BiH prošlog tjedna razgovarali su predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Dnevnik.ba