Article_Top_970x250

Proračun institucija BiH za 2020. godinu biti će razmatran po skraćenom, a ne hitnom postupku

PS BiH

Proračun institucija BiH za 2020. godinu biti će razmatran po skraćenom, a ne hitnom postupku

srp 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu razmatra po skraćenom postupku, a ne po hitnom postupku kako je to zatražilo Predsjedništvo BiH, kao ovlašteni predlagač ovog zakona.

Nakon nešto duže pauze, predsjedatelj Zastupničkog doma Nebojša Radmanović je zastupnicima pročitao zaključak koji je predložio Kolegij doma, a koji su zastupnici prihvatili.

Vodeći računa o potrebi usvajanja proračuna i o primjedbama koje su iznesene na proračun, kao i o tehničkim greškama u Prijedlogu zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, Kolegij Zastupničkog doma je predložio provođenje skraćene procedure.

- Kolegij određuje Ustavno-pravnu komisiju i Komisiju za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH kao nadležne za razmatranje Prijedloga zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu. Nadležne komisije trebaju odmah sazvati sjednice komisija i nakon održanih sjednica dostaviti mišljenje zastupničkog doma - naveo je Radmanović.

Zaključkom je definirano i da će naredna sjednica Zastupničkog doma biti održana u četvrtak 9. srpnja, na kojoj bi se razmatrao Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu u prvom čitanju, nakon čega će biti otvorena amandmanska faza.

Odmah nakon okončanja amandmanske faze, Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu bit će razmatran u drugom čitanju, naveo je Radmanović.

Po njegovim riječima, cilj je da do kraja ovog tjedna u Zastupničkom domu bude završena rasprava i usvojen proračun, kako bi se ostavila mogućnost Domu naroda da u narednom tjednu završi proceduru.

- Mislimo da time zadovoljavamo i one koji hoće da iznesu amandmane, da ispravimo neke sitne greške koje postoje - naveo je Radmanović.

Dnevnik.ba

Tagovi: