Article_Top_970x250

Prosinečki se oglasio o izjavi Pjanića da je "BiH osrednji tim"

izbornik bih

Prosinečki se oglasio o izjavi Pjanića da je "BiH osrednji tim"

lis 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Grci su bili i brži i bolji. Na kraju krajeva smo i dobro prošli", kazao je u srijedu izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nakon povratka iz Atene.

Prosinečki je kazao kako je i jučer rekao da mu je zabrinjavajuće da reprezentacija BiH ne može poslije odlične utakmice to ponoviti.

"Realno, Grčka je bila puno bolja i nismo mogli parirati ni u jednom smislu, tako da je ovo zabrinjavajuće. Da li mi to možemo ponavljati u dvije utakmice - evidentno je da ne možemo i sad ćemo vidjeti koji su to razlozi. Nigdje nas nije bilo jučer, tako da su stvarno Grci bili i brži i bolji i na kraju krajeva smo i dobro prošli", kazao je izbornik Prosinečki, piše N1.

Upitan da prokomentira planove o svome budućem angažmanu u reprezentaciji BiH, Prosinečki je rekao: "Sigurno je da ćemo praviti analizu i razgovarati i s predsjednikom pa ćemo vidjeti što će dalje biti. BiH sigurno ima kvalitetu, ali kuda i kako... Evo jučer se pokazalo da nakon obične utakmice i nisu mogli ni blizu s Grcima, a sad koji je to razlog - jel' zato što nismo igrali u kući".

"Nama su tri igrača ušla u drugo poluvrijeme i nisu donijela ništa, tako da je vrlo teško reći da li bi bilo bolje da je bio neko drugi. Mislim da nismo dobili to što smo tražili pa da mi je vrlo teško reći da li je u startnoj postavi bio neko drugi, ali nakon utakmice protiv Finske gdje smo dobili samopouzdanje, odigrali smo utakmicu koja je ispod našeg nivoa sigurno", dodao je.

Izbornik je poručio i kako uspjeh nema veze s podrškom ili ne podrškom igrača, već da je to nogomet i da treba ići dalje.

Na pitanje novinara da prokomentira izjavu Miralema Pjanića da je BiH osrednja reprezentacija, Prosinečki je kazao: "Kad se izgubi, onda se sigurno puno stvari govori. Bez daljnjega da je Miralem jedan od naših najvažnijih igrača, bez obzira na Hodžića koji je odigrao sjajno, i Džeke koji fali, oni svi fale u našoj ekipi. Možda smo se malo više uljuljali poslije utakmice s Finskom, ali fali dosta igrača. Imali smo dosta problema, i Šunje se ozlijedio, Višća... Imali smo i dosta peha u svemu tome, ali to nije razlog ni opravdanje", piše N1.

Dnevnik.ba