Article_Top_970x250

Proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH koštala 300 tisuća KM

novcem poreznih obveznika

Proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH koštala 300 tisuća KM

pro 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Grandiozna proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH organizirana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru 6. prosinca koštala je skoro 300 tisuća KM.

Tijekom večeri kada je naša zemlja preuzela kontrolu nad vlastitim nebom najviše uzvanice iz političkog i društvenog života naše zemlje su, osim u gastronomskim delicijama i vatrometu, mogle uživati i u nastupu, između ostalih, Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović i Ane Rucner, a program je vodio popularni Tarik Filipović, prenosi sarajevski portal Klix.

Na naš ovog portala Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) koliko je koštala svečanost u prestižnom prostoru ljetnikovca Radobolja, dobiven je odgovor da je za organizaciju eventa Faze II BHANSA-e u Mostaru povodom preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH proveden postupak javne nabavke pozivom tri ponuđača.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosila je 300 tisuća KM, a najpovoljniji ponuđač bio je D.D. Marketing d.o.o. Mostar s ponudom od 299.350 KM.

Zanimljivo je da je u pozivu za dostavu ponuda BHANSA specificirala kakve izvođače traži, tako između ostalog stoji da su za glazbeno-scenski program tražena dva izvođača pop muzike s najmanje pet izdanih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim glazbenim dodjelama u BiH i regiji te završenom muzičkom akademijom (akademijom umjetnosti) ili rasprodanim koncertom na lokaciji koja može primiti minimalno 20 tisuća ljudi.

Tražena je i usluga angažiranja jednog izvođača narodne glazbe s najmanje deset izdanih studijskih albuma koji ima minimalno 30 godina scenskog iskustva te rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 30 tisuća ljudi.

BHANSA je u ovom postupku tražila i usluge angažiranja izvođača koji svira instrument violončelo, ima minimalno 15 godina scenskog iskustva te završen odsjek za violončelo na nekoj glazbenoj akademiji.

Dnevnik.ba

Tagovi: