Article_Top_970x250

Pudarić vrijeđao Karamatića, brzo mu je stigao odgovor

vulgaran rječnik

Pudarić vrijeđao Karamatića, brzo mu je stigao odgovor

stu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić svojim komentarima često izazive reakcije sarajevskih političara. Nakon što je jučer očitao bukvicu ministri sigurnosti BiH Draganu Mektiću, iz nekog razloga se pozvanim reagirati osjetio i bivši potpredsjendik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

-Čitam da je laprdalo koje je ostalo bez mjesta u državnom parlamentu i nakačilo se na NGO sisu HNS, istorokalo kako je jedan Prnjavorac, što obitava u Vijeću minstara u ulozi Ministra sigurnosti vlah. Moram tom baliji (stvarno značenje: čovjek koji ne pripada obrazovanom stanovništvu) ukazati na činjenicu da je mnogo veća vjerovatnoća da je upravo on Vlah, s obzirom na činjencu da se upravo u Hercegovini najduže očuvao i kulturni i društveni identitet predslavenskog (vlaškog) etnosa. U Bosanskoj Posavini, otklen je oti ministar Vlaha nje bilo. Karamatiću, Vlahu jedan hercegovački kao što sam ti i sam – napisao je Pudarić na Facebooku.

Naravno, nije dugo trebalo čekati na Karamatićev odgovor.

-Uvaženi bivši potpredsjedniče Fedracije BiH. Očekivao sam suvisliji i riječitiji pokušaj neke vrste odgovora ili reakcije. Čovjeku koji je obnašao tako visoke funkcije kao Vi definitivno ne pristaje riječnik u komu se pominu sise, laprdala, nakačivanje i sl. A za saraj-čaršiju obojica ćemo uvijek biti vlasi, bez obzira na povijesna i znanstvena tumačenja toga pojma. Razlika je jedino u tome što Vi još uvijek posjedujete halal certifikat, barem dok u nekom trenutku opuštenosti ne podignete 3 prsta, a ja istome nikada nisam težio. Lijepi pozdrav iz Herceg Bosne – napisao je Karamatić.

Vjerojatno se može očekivati nastavak rasprave u idućim danima.

Dnevnik.ba