Article_Top_970x250

"PUTOVI SU, SNOVI LI SU" Nova knjiga Ivana Lovrenovića objavljena u Hrvatskoj

IZBOR PROZNIH ZAPISA

"PUTOVI SU, SNOVI LI SU" Nova knjiga Ivana Lovrenovića objavljena u Hrvatskoj

velj 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

CROPIX

"Putovi su, snovi li su", nova je knjiga Ivana Lovrenovića, našeg ponajboljeg putopisca, njegovih promatranja znakova pokraj putova, objavljena u nakladi zaprešićke Frakture u Hrvatskoj.

"Putovi su, snovi su" nova je knjiga bh. i hrvatskog književnika Ivana Lovrenovića objavljena u nakladi zaprešićke Frakture iz Hrvatske. 

Knjiga "Putovi su, snovi li su" izbor je tekstova i proznih zapisa Ivana Lovrenovića od kojih se dobar dio njih objavljuje prvi put, dok su neki sačuvani,a mnogi su, nestali zajedno sa svime u autorom stanu na sarajevskoj Grbavici 1992. godine. 

 

"Putovati se mora jednako kao i pisati, putovati u snovima ili stvarno, u strahu ili radosti, svejedno. Ivan Lovrenović od prvih se svojih tekstova bavio putopisanjem na ovaj ili onaj način", naveli su u Frakturi. 

Putovi su, snovi li su izbor je tekstova, prema Frakturinoj zabilješci, našeg ponajboljeg putopisca, njegovih promatranja znakova pokraj putova.

"Putevi su, snovi li su sastoji se od četiri dijela, od mnogih proznih zapisa. Ova je knjiga jedinstven uvid u Lovrenovićevu poetiku, u gotovo polustoljetno bilježenje s putovanja i iz snova, knjiga po svemu očaravajuća i jedinstvena", navedeno je. 

Dnevnik.ba