Article_Top_970x250

Radi se punom parom: ”Lasta” dobiva novi krov i fasadu

čapljina

Radi se punom parom: ”Lasta” dobiva novi krov i fasadu

ožu 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Iz dana u dan sve je sigurnije kako će Čapljina uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Naime, čapljinska ”Lasta”, nekadašnji gigant u konditorskoj industriji regije, polako dobiva nove obrise. Ovih dana počelo je stavljanje nove fasade na zgradu ”Laste”, a u međuvremenu je završen dio radova ne rekonstrukciji krova na cijeloj zgradi, piše Bljesak.info.

Uz to, užurbano se radi i na ”sređivanju” okoline tvornice, kao i na radovima unutar pogona, koji će biti renovirani i spremni za nove strojeve
i neko novo, moderno vrijeme.

Petar Ćorluka, vlasnik firme Violeta Grude, koja je kupila ”Lastu”, rekao je ranije kako će u tvornicu uložiti 20 milijuna KM.

”Mislim da se bez ulaganja Lasta ne bi mogla vratiti na stare staze. Upravo radimo istraživanja na tržištu po kategorijama i planiramo poboljšati stare Lastine proizvode, te razviti neke nove i vidjeti što je to što nedostaje tržištu, a kod nas toga nema”, kazao je ranije Ćorluka, komentirajući planove s ”Lastom”.

Ono na čemu će biti fokus investiranja, dodao je novi vlasnik, jesu nove tehnologije, nove recepture, te nove i bolje sirovine.

”Krenut ćemo s nekih pet proizvoda, a onda ćemo vidjeti dalje. Do kraja godine će to sve sigurno krenuti, ali sve zavisi od isporuke, a kada dođe nova tehnologija, treba to sve i probati”, rekao je Ćorluka.

”Moram istaknuti podršku i partnerskih firmi, kao što su Ferrero Roche, Barilla…koje će nam svakako pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebnih sirovina koje su van granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji”, istaknuo je Ćorluka.

Najavljeno je i kako će nakon obnove tvornice i dolaska mašina biti raspisan konkurs za radnike, a kako su istaknuli novi vlasnici, cilj je zaposliti lokalno stanovništvo, prenosi HMS.

Dnevnik.ba