Article_Top_970x250

Raguž komentirao odluku Vlade HNŽ-a: Kad čovjek pomisli da je vidio sve…

predsjednik hrs-a

Raguž komentirao odluku Vlade HNŽ-a: Kad čovjek pomisli da je vidio sve…

tra 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Na pitanje odnosi li se zapovijed o zabrani kretanja i na građane iz ostatka BiH (primjerice na one iz ZHŽ) glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović je istaknuo kako se zapovijed odnosi samo na građane kojima je mjesto prebivališta u HNŽ-u.

„Građanima iz drugih županija nije uskraćeno pravo ulaska u HNŽ i prolaska kroz ovu županiju. Smisao ove zapovijedi je poruka da se svi na određen način osvijestimo koliko je bitno zaustaviti kretanje radi širenja koronavirusa. Mi nemamo zakonsko uporište zabraniti ljudima ulazak u našu županiju“, istaknuo je Pavlović.

Na ovu izjavu glasnogodovnika Vlade HNŽ, Pere Pavlovića, na Facebooku je reagirao SLaven Raguž, predsjednik HRS-a, prenosi Hrvatski Medisjki Servis.

“Pročitao jedno 7/8 puta da vidim jesam li dobro shvatio. Pretražim po netu ima li i na više portala izjava, ima. Mislim, godinama se borimo i kuburimo s ovim ljudima, znamo njihove domete, ali ovdje su nadmašili same sebe. Gubi svaki smisao nuditi neke protuargumente i prijedloge”, napisao je Raguž.

Pita se koji je smisao odluke Vlade o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ako se ne zabranjuje ulazak iz drugih županija u HNŽ.

-Dakle, ti donosiš zapovijed s kojom (protuzakonito i protuustavno) zabranjuješ kretanje žiteljima svoje županije kako se virus ne bi širio, ali ne braniš ulazak ljudima iz drugih županija u županiju. Pa koji je smisao onda te zapovijedi?! Kako si to zaustavio širenje virusa?, pita se Raguž te dodaje:

-Ovo je preraslo i svemirskim visinama nadmašilo onu „ako nemaju kruha, neka jedu kolače“ razinu odnarođenosti vladajućih struktura. Ne zna čovjek stvarno u kojem svijetu ti ljudi žive. Ovo se više ne može definirati ni kao tragikomedija, napisao je Ragužna Facebooku.

Dnevnik.ba