Article_Top_970x250

Raspudić o Izetbegoviću: "Hrvatska javnost vidjela s kakvom mrzilačkom i manipulativnom politikom se bore Hrvati u BiH"

saborski zastupnik

Raspudić o Izetbegoviću: "Hrvatska javnost vidjela s kakvom mrzilačkom i manipulativnom politikom se bore Hrvati u BiH"

ruj 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista, Nino Raspudić, za RTL danas komentirao je povećan interes službenog Zagreba za situaciju u BiH i kršenja političkih prava u njoj.

Kaže da mu je drago da postoji konsenzus predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića oko ključnih pitanja u odnosu prema BiH. Dodao je da je dobro da je javnost u RH konačno mogla vidjeti s kakvom se mrzilačkom i manipulativnom politikom, misleći prije svega na stavove Bakira Izetbegovića, bore Hrvati u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Smatram da je dobar novi dodatni interes vrha RH za situaciji u BiH. Dobro je da su pozvali Dodika kao legitimnog predstavnika Srba i Republike Srpske što je pola države. Dobar je bio i sastanak s Čovićem i Izetbegovićem, rekao je Raspudić za RTL.

Politiku predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, nazvao je manipulativnom i mrzilačkom kada je riječ o odnosu prema bh. Hrvatima.

“Hrvatska javnost je konačno mogla vidjeti s kakvom mrzilačkom i manipulativnom politikom se bore Hrvati u BiH već godinama, mislim na zabrinjavajuće stavove Izetbegovića”, istaknuo je Raspudić.

Video pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba