Article_Top_970x250

Rezime opsežne akcije u BiH i Hrvatskoj: Prebacivali drogu iz Albanije i Crne Gore, zaplijenjeno 500 kg skunka...

"tebra"

Rezime opsežne akcije u BiH i Hrvatskoj: Prebacivali drogu iz Albanije i Crne Gore, zaplijenjeno 500 kg skunka...

srp 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s hrvatskim USKOK-om (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog krminaliteta), Graničnom policijom BiH i MUP-om Zapadnohercegovačke županije, a po naredbama relevantnih sudova i tužiteljstava, sudjeluju u međunarodnoj akciji kodnog naziva „Tebra“ koja se realizira na teritoriji dviju zemalja.

Kako je Feni kazao glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović, radi se o koordiniranoj akciji koja se izvodi s MUP-om R Hrvatske i USKOK-om pretresom stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba na više lokacija u Bosni i Hercegovini i R Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, akcija se realizira na temelju višemjesečne istrage usmjerene prema više osoba u dvijema zemljama, koje se sumnjiče za kazneno djelo – organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Miladinović je potvrdio kako je zadokumentiran transport veće količine različitih narkotičkih sredstava iz Albanije, preko Crne Gore u BiH i Republiku Hrvatsku, a sve radi pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prema neslužbenim informacijama, dosada je zaplijenjeno ukupno 500 kilograma droge-skunk, te je u Hrvatskoj uhićeno deset, a u BiH dvije osobe, koje se sumnjiče za spomenuta krivična djela.

Dnevnik.ba