Article_Top_970x250

Riješeno misteriozno ubojstvo: Muškarac (28) provalio u kuću, ubio vlasnicu (77) i opljačkao je

međimurje

Riješeno misteriozno ubojstvo: Muškarac (28) provalio u kuću, ubio vlasnicu (77) i opljačkao je

srp 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: 24sata

Riješeno je jedno od najtežih kaznenih djela ove godine na području Međimurja, kažu iz policije. Sazvali su konferenciju kako bi obavijestili javnost da su uhitili osumnjičenog za teško ubojstvo u Novakovcu...

Žena (77) pronađena je mrtva 17. veljače u Novakovcu. Cijela kuća bila joj je ispremetana, pa se sumnjalo da ju je usmrtio provalnik. Policija je danas sazvala presicu kako bi razjasnili detalje zločina te kako su uhvatili počinitelja, piše 24sata.hr.

Kriminalističko istraživanje predstavio je voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, Zlatko Baranašić i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Prelog, Marinko Orsag.

- 28-godišnjak je osumnjičen da je počinio djelo teško ubojstvo. Sumnja se da je 17.2. nasilno ušao u kuću i usmrtio žrtvu. Djelomično je pretražio kuću i otuđio novac te pobjegao - rekli su policijski službenici na konferenciji za medije.

- Realizirano je veliko kompleksno istraživanje. Bilo je opširno i zahtjevno. Istraga je trajala nekoliko mjeseci, velik broj policijskih službenika je bio uključen - dodali su iz PU Međimurske.

- Jedno od najtežih kaznenih djela ove godine na području Međimurja je time riješeno - zaključili su.

- Taj muškarac je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Ta osoba je višestruki počinitelj kaznenih djela, i to imovinskog karaktera. Uz obavijesne razgovore i ostale dokaze, podnijeli smo prijavu - dodali su.

Podsjetimo, žrtvino beživotno tijelo pronašla je susjeda. Stvari su po cijeloj kući bile razbacane. Traganje za počiniteljem je trajalo pet mjeseci.

Dnevnik.ba